Apartaments Lauranna – La Massana – Andorra

Apartaments Lauranna Apartaments Lauranna Apartaments Lauranna Apartaments Lauranna

La Massana

La Massana
La Massana

La Massana

La Massana (antigament Maçana) és una parròquia del Principat d’Andorra, situada al nord-oest del país. Està conformada per set quarts: Pal, Arinsal, Erts, Sispony, Anyós, l’Aldosa de la Massana, i la Massana, capital de la parròquia. També inclou sis nuclis urbans més; el Puiol del Pui, Escàs, els Plans , el Mas de Ribafeta, Xixerella i el Pui. El nom de la Massana, o també escrit com la Maçana, prové del llatí mattianam, una varietat de pomes agres o mançanes.

Els principals rius que la travessen són el Valira del Nord, el riu de Pal i el riu Montaner. Dins els límits de la parròquia també hi ha quatre llacs: el llac de les Truites, el llac dels Forcats, el llac Montmantell i el llac Negre. De la vegetació de la Massana en destaquen els boscos de pins, avets, bedolls, i roures. Aquesta parròquia compta amb algunes de les muntanyes més altes d’Andorra: el Comapedrosa (la gran muntanya, 2.942 m), el Medecorba, el Racofred, el pic del Pla de l’Estany i el de Sanfons, entre d’altres.

La seva economia fins a mitjans del segle XX se centrava, com generalment passava a tot el país, en la ramaderia i l’agricultura, en aquest cas, específicament dedicada al cultiu de la patata i del tabac. Actualment queden pocs vestigis d’aquest passat. Avui en dia, la base econòmica de la parròquia és el turisme (sobretot hivernal), el comerç i el sector immobiliari. La Massana disposa de tots els serveis pròpis d’un centre turístic i un servei d’autobús que la comunica amb les parròquies veïnes.

Comments are closed.